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DATE: August 3, 2010
TO: All Prospective Bidders
SUBJECT: Responses to Bidders’ Inquiries No. 2

Durock Road and Business Drive, Traffic Signal and Intersection Widening
(Contract No. PW-09-30446/Project No. 73354)

INQUIRY PAGE OR
NO. DRAWING NO. INQUIRY/RESPONSE
1. SP-3 Question: The specifications require that the Bidder's Bond
form not be detached from the Contract Document booklet. How
do | send the form to the bonding company and have it executed
and remain attached?
Answer: It is acceptable to remove the binding from the contract
documents booklet, remove, execute, and replace/rebind the
bidder’s bond into the booklet. It is also acceptable to copy the
Bidder’s Bond form, execute it, and attach the executed form to
the original Bidder's Bond form by staples or other means.
2. Bidder’s Bond Question: What is the purpose of the form immediately
Notary following the Bidder’s Bond?
Acknowledgment
Form Answer: The note at the bottom of the Bidder’s Bond states that

the signature of those executing for the Surety shall be properly
acknowledged and accompanied by a Certificate of
Acknowledgment. The form immediately following the Bidder's
Bond form is the Certificate of Acknowledgment to be completed
on behalf of those executing for the Surety.

3. SP-3 Question: Are we required to return the entire Contract
Document Booklet with our bid?

Answer: Yes

4, C-1 through C-9, | Question: Do | need to complete the contract as part of my bid
proposal?
Answer: No, the contract is provided as a sample only.

5. P-1 through P-10 | Question: Am | correct that | need only complete pages P-1

& Bidder's Bond | through P-10 and the Bidder's Bond?

Answer: Yes.

6. P-10 Question: P-10 states that a copy of the afore-referenced
license must be attached hereto. What constitutes a copy of the
license?

Answer: A copy of the license card issued by the Contractors
State License Board is acceptable.
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Durock Road and Business Drive,
Traffic Signal and Intersection Widening
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August 3, 2010

Holders who have already mailed their proposal can contact Janel Gifford at (530) 642-4988 (email:
Janel.Gifford @ edcgov.us) to arrange return of their proposal.

inform all suppliers and subcontractors as necessary.

The Department of Transportation is only sending this response to bidders’ inquiries by posting on
the following website: http://www.edcgov.us/DOT .bids.html.

Responses to bidder inquiries, unless incorporated into formal addenda to the contract, are
not a part of the contract, and are provided for the bidder’s convenience only. In some
instances, the question and answer may represent a summary of the matters discussed
rather than a word-for-word recitation. The availability or use of information provided in the
responses to bidder inquiries is not to be construed in any way as a waiver of the provisions
of Section 2-1.03, “Examination of Plans, Specifications, Contract, and Site Work,” of the
Standard Specifications or any other provision of the contract, the plans, Standard
Specifications, or special provisions, nor to excuse the contractor from full compliance with
those contract requirements. Bidders are cautioned that subsequent responses or contract
addenda may affect or vary a response previously given.

Sincerely,

gl N ffod
/7 sl

Jénel Gifford, P.E.
Supervising Civil Engineer
Office Engineer Unit

cc: Chuck Pazzi, DOT
Monika Pedigo, DOT
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